Petak, Rujan 25, 2020

Vodstvo HDZ 1990 s predstavnicima udruga iz Domovinskoga rata

Predsjednik i zamjenik predsjednika HDZ 1990 dr. Božo Ljubić i Martin Raguž primili su danas predstavnike Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata koji su ih izvijestili o problemima s kojima se susreću njihovi članovi. Oni su također govorili i o sve češćim pokušajima diskriminacije i kriminalizacije branitelja i žrtava rata kao i o nezakonitim revizijama.

Predstavnici udruga su informirali i o formiranju Organizacijskog odbora koji planira provesti svoj projekt pod radnim nazivom  Stop majorizaciji Hrvata u BiH. U sklopu ovoga projekta je i realizacija peticije  kao građanske inicijative koja želi ukazati na neravnopravnost hrvatskog naroda u BiH „koja se očituje kroz:

- nepostojanje ustavnih rješenja koja će osigurati punu ustavnu i institucionalnu jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda i svakoga građanina na cijelom teritoriju BiH, kroz

- Izborni zakon kojim s omogućuje ignoriranje legitimne izborne volje hrvatskog biračkog tijela

- zloporabu izbornog procesa kojim se onemogućuju kalkulacije i matematičke koalicije koje za rezultat imaju zaobilaženje većinske volje hrvatskog naroda u BiH,

- majorizaciju hrvatskog naroda u svim segmentima društva,

- lažno predstavljanje u ime hrvatskog naroda ( predstavljanje SDP-a kao jedne od legitimnih hrvatskih stranaka itd.“

Predstavnici udruga su pozvali sve hrvatske stranke na jedinstvo i zajedničko djelovanje prema zaštiti nacionalnih interesa hrvatskog naroda.

Predsjednik HDZ 1990 dr. Ljubić je informirao predstavnike udruga o procesu pregovora o uspostavi vlasti. On je naglasio da u ovom procesu treba osigurati zastupljenost legitimnih predstavnika svakoga konstitutivnoga naroda i svih građana u novoj vlasti te promjene ustava i izbornog zakona koje će osigurati jednakopravnost svakoga naroda i svakoga građanina.

Mostar, 3.2.2011.

Ured za informiranje

 

Izvor: HDZ 1990